Monthly Archives: juli 2014

foto 3

Bacon svøbte snackpeber på grill

 

Simpelt men lækkert tilbehør til næsten alle grill retter.

foto 44 Pers.

  • 8 – 10 Små snack peber
  • 8 – 10 skiver Bacon

Bacon svøbes omkring peberfrugterne og de grilles til bacon er sprødstegt.

That’s it

Den frække udgave så fyldes der lidt creme ost ind i peberfrugterne inden bacon svøbes omkring.

 

 

foto 7

Aussie Outback Steak Salad

Faldt over denne lækre salat på en tur til Australien. Perfekt salat til den store saftige bøf på grillen, masser af bacon og cæsar dressing, YUM!

foto 74 pers.

  • 1 iceberg salat – skåret i kvarte
  • 4 tomater – skåret i små grove stykker
  • 1/2 rødløg – skåret i tern
  • 8 bacon skiver – sprødstegt og skåret i stykker
  • 1/2 dl. balsamico
  • 1/4 dl honning
  • 1 /4 tsk. havsalt
  • 2 skiver groft brød – gerne rugbrød – skæret i små tern og sprød stegt på pande med olie og havsalt.

Kog ved svag varme balsamico, honning og salt ind til en tyk sirup.

Cæsar Dressing Ala New Yorker by Heart :

groft salt
peber
worcestershiresauce
1 spsk. dijonsennep
1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
hvidløg
olivenolie
saft af ½ citron

Pres hvidløg i en skål, bland det med lidt groft salt og peber. Kom 1 æggeblomme i, pisk 1 spsk. dijonsennep i, så det bliver cremet. Olivenolien røres  i lidt efter lidt, så det bliver tykt , pres citronsaften i, kom også worcestershiresauce i og rør godt rundt. Lad det stå og trække i ½ times tid.

Anrettes på et stort fad, først salat en stribe dressing, tomater, rødløg, bacon. Slut med at hælde et par striber af Balsamico/honning siruppen over. Til sidst fordeles brød tern på toppen.

Server gerne ekstra dressing ved siden af og en stor bøf.

 

Squash Bruschetta

Fantastisk alternativ til den traditionelle bruschetta på grillet brød. Her erstatter vi brødet med squash i skiver.

foto 24 pers.

  • 1 Squash
  • 1 stor tomat
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • olivenolie
  • Feta
  • Havsalt

Skær squashen i skiver på langs. Hak persillen og hvidløget, bland det sammen med olivenolien og salt, smør hver skive med et godt lag. Top med tomat i skiver og smulder fetaen over. Grill dem over direkte varme til de begynder at blive sprøde og får brændemærker. Server dem lune.

Toppingen kan varieres i det uendelige, prøv også at smøre dem med pesto og top dem med masser af frisk revet parmesan.

Kun fantasien sætter grænser.

Grillede Gulerødder & Søde kartofler med gremolata

foto 1Lækker lille side dish.

4 pers.

8 gulerødder – gerne med top

2 Søde kartofler

1 spsk. Olivenolie

Havsalt

Gremolata:

2 store håndfulde friske krydderurter  ( jeg valgte mynte-persille-timian og koriander, men de fleste kan bruges så vælg evt. andre)

1 fed hvidløg

Skal fra 1 usprøjtet citron

Havsalt

Rengør gulerødderne og de søde kartofler, halver dem på langs, de søde kartofler skæres i aflange skiver. Pensel dem med olivenolie og drys lidt havsalt på dem, grill dem over direkte varme til de får “brændemærker”, vend dem 1 gang.

Hak krydderurterne sammen med hvidløg, citronskal og salt og drys over gulerødderne og de søde kartofler lige inden de tages af grillen. Server dem lune.

Kan også laves i ovn, i et ildfast fad, ved 200 grader