Monthly Archives: marts 2014

Bounty

foto 1Smager så godt at et stykker aldrig er nok…

ca. 20 stk.

  • 1 ds. kokosmælk fuldfed
  • 2 spsk. kokosolie
  • 3 spsk. sukrin
  • 150 g kokosmel
  • 200 g mørk chokolade 70-85%
  • 1 spsk. kokosolie

Lad kokosmælken stå et par timer i køleskabet, da vi kun skal bruge cremen derfra. Så kan du skille kokoscremen fra kokos vandet. Kokos vandet skal ikke bruges.

Smelt kokoscremen i en lille gryde/kasserolle sammen med kokosolien. Tilsæt sukrin og kokosmel og rør det sammen til en grød masse.

Kom det hele i en passende form, beklædt med film, stil på køl i ca. 3 timer, til massen er stivnet og helt fast i konsistensen. Skær dem i passende stykker med en skarp kniv.

Smelt chokoladen i et vandbad sammen med kokosolien, dyp de små kokosstykker heri og sæt dem på et fad, beklædt med bagepapir. Drys lidt kokosmel på toppen og stil dem på køl.

Nydes helt afkølet.

 

foto 2 key lime pie

Raw Key Lime coconut mini Pies

foto 4 key lime pieFørste forsøg på at lave LCHF kager.. Key lime kokos mini pies m/mynte lime flødeskum.

Frisk og lækker :-)

Ca. 10 stk.

Bund:

  • 1 dl valnødder – blødgjort i mindst 15 min. og renset.
  • foto 1 key lime pie3/4 dl Pecan nødder
  • 4 dadler – Uden sten
  • 2 1/2 spsk. 100% Ahorn sirup
  • 1/4 tsk. salt
  • Bland det hele i en Food processor, indtil det kan formes som en bold. Pres fyldet ned i små muffins forme.

Fyld:

  • 3/4 dl frisk lime saft
  • 2 dl Cashew nødder
  • 1/2 dl 100% Ahorn sirup
  • 1/3 dl kokos olie
  • 3/4 tsk. Vanilje pulver

foto 2 key lime pieBland det hele godt sammen i en Food processor, indtil det har en cremet konsistent. Hæld fyldet over bundende i muffins formene. Stil i fryseren i mindst 3 timer, men gerne natten over.

Mynte/lime Flødeskum:

  • 1/4 Piskefløde
  • 4 stilke Friske Mynteblade
  • 1 lime

Riv lime skallen. Pres lime saften med fløden og pisk det til en cremet konsistent, tilsæt det fint hakkede mynte blade og pisk til du har flødeskum.

Tag kagerne ud af fryseren og fyld mynte/lime skummet på toppen, pynt med det revet lime skal. Stil på køl i en lille times tid. Tages ud ca. 10 min. før servering