Monthly Archives: februar 2014

Kanelpandekage

Mættende kanelpandekage, lækkert til morgenbordet…

1person

  • kanel protein pandekage3 æg
  • 2 spsk. fløde
  • 3 tsk. kokossukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. loppefrøskaller
  • 1 spsk. mandelmel
  • kokosolie

Pisk æggene med fløde, kokossukker, kanel og kardemomme. Rør loppefrøskallerne og mandelmelet i, rør grundigt. Steg det på panden i kokosolien, som ville du lave en omelet.

Anret med friske bær, eller prøv at servere med en bærmousse

Bærmousse

  • 1 dl blåbær – friske eller frosne (optøet)
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk. sukrin.

Giv bærrene et hurtigt opkog og lad dem køle af. Pisk fløden med vanilje til den er stiv.

Tilsæt blåbærmassen og sukrin heri.

 Lækkert tilbehør til de fiberrige kanel pandekager…

blomkålspizza færdig

BlomkålsPizza

Du bliver overrasket over hvor godt det smager!!!

blomkålspizza dejBund:

  • 400 g Blomkål
  • 2 Æg
  • 150 g Revet Ost
  • 2 spsk. Tørret Oregano
  • 1 spsk. Tørret Chili pulver
  • 1 spsk. Tørret Timian
  • 2 spsk. Loppefrøskaller

Opvarm ovnen til 230 grader varmluft. Riv blomkål fint i foodprocessoren, tilsæt æg og revet ost. Rør krydderierne i og rør loppefrøskallerne i til sidst. Kom dejen ud på en bageplade med bagepapir. Det er nemmest at fordele dejen med hænderne, kom godt ud i kanterne og sørg for at dejen er lige tyk over det hele. Kom evt. lidt vand på fingrene, så går det lidt nemmere.

Stil pizzabunden i ovnen i 15 min, eller til den er blevet flot gylden , tag den ud af ovnen.

blomkålspizza fyldFyld:

  • 150 g Passata eller tomat puré
  • 150 g Revet Ost
  • 100 G Frisk mozzarella skåret i tynde skiver
  • 3-4 Tomater skåret i skiver

Smør passaten eller tomat puré ud på pizzabunden. Fordel først den revet ost, derefter mozzarellaen på pizzaen. Slut af med de friske tomater.

Jeg har på denne pizza brugt peperoni og skinke som kød fyld, kun fantasien sætter grænser. Prøv også med serano skinke og oliven eller gorgonzola og artiskokker.

blomkålspizza færdigBag pizzaen i den 230 grader varme ovn i ca 10 min, til alt osten er smeltet. Lad pizzaen stå og køle lidt af inden serveringen. Drys med oregano og timian på toppen.

Lækker sprød pizza

 

 

gulerødder i rygeostcreme

Grillede gulerødder i rygeostcreme

Fræk lille appetizer.gulerødder i rygeostcreme

4 pers.

  • 8 nye gulerødder
  • Friske urter – persille-løvstikke-timian, eller hvad du nu lige selv føler for :-)

Skyl og skræl gulerødderne, halvér dem på langs og grill dem i et par minutter.

Rygeostcreme:

  • 150 g rygeost
  • 100 g mayonnaise
  • 15 g skalotteløg, fintsnittet
  • Salt og peber.

Rør rygeosten sammen med mayonnaise og skalotteløg. Smag til med salt og peber

Kom rygeostecremen i bunden af en urtepotte, og stik derefter de grillede gulerødder ned i urtepotten.

Pynt derefter med de friske krydderurter, server evt. med LCHF knækbrød i små stykker

Tip: Prøv også at mikse andre grøntsager ind, grillede asparges og blad selleri fungere ganske fint også.

Omelet cheese pizza

Omelet cheese pizza

Lækker måde at få pizza på…. fyldet kan varieres i det uendelig.

Omelet cheese pizza1pizza

Bund:

  • 2 æg
  • 1/2 dl fløde
  • 1/2 dl revet ost – gerne med god smag.
  • 1 spsk. Tørret oregano
  • 1 tsk. chili flager.
  • Salt og peber.

 

Tænd ovnen på 220 grader.

Pisk æggene sammen, rør fløde, ost og krydderier i. Hæld blandingen på en varm stegepande ( som kan tåle en tur i ovnen ) lad blandingen sætte sig og fyld derefter fyldet på.

Stil panden midt i ovnen på en rist.

Pizzaen er færdig når osten er blevet gylden. Ca 10-12 min

Fyld 1:

  • 5-6 champignoner, skåret i skiver.
  • Skinke, enten skåret i strimler eller små stykker.
  • Top med revet parmesan ost

Fyld 2:

  • 100 G peperoni, skåret i tynde skiver
  • 1/2 løg, skåret i skiver
  • Top med Gorgonzola i små stykker.

Fyld 3:

  • 2-3 Tomater, skåret i skiver
  • Serano skinke i skiver
  • Top med ekstra ost og frisk revet parmesan

 

lasagne 2

LCHF Lasagne

Her skifter vi de traditionelle lasagne plader ud med tynde skiver af squash.

4 pers.

Kødsovs:

  • 1 stort løg – finthakket
  • 4 fed hvidløg – finthakket
  • 800 g hakket oksekød
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 150 g revet ost – til toppen
  • 2 tomater  – til toppen
  • salt
  • pepper
  • Smør eller kokosolie til stegning

 

Varm smørret eller kokosolien op i en gryde, sauter hvidløg og løget heri. Brun kødet og tilsæt hakkede tomater, lad det få lov til at koge lidt ind, inden krydderierne tilsættes. Lad saucen simre indtil du er klar til at samle lasagnen.

 

Bechamelsauce:

  • 1 dl Fløde
  • 1/2 dl revet ost
  • 1/2 tsk stødt muskatnød
  • salt og peber

 

Giv fløden et hurtigt opkog, tilsæt osten og lad den smelte deri. Tilsæt krydderierne og rør godt rundt.

 

Skær squashen i tynde skiver. Saml lasagnen i et ovnfast fad. Start med lidt kødsovs i bunden. Byg herefter lasagnen op med skiftevis et lag squash “plader” og kødsovs. Slut af med et lag kødsovs, hæld bechamelsaucen over og fordel tomaterne, skåret i skiver på toppen.

Fordel det revet ost over lasagnen.

 

lasagne 1

 

 

 

 

 

Bag lasagnen i ca 25 min ved 200 grader, når den er færdig kan du med fordel lade den stå og trække i 10 min, på bordet inden i spiser.

 

lasagne 2

 

 

 

 

 

 

 

Tip: Prøv at ligge et par håndfulde baby spinat imellem et af lagene, super lækkert.